Dospěli jsme, začínáme

Dospeli sme, začíname

Od roku 2008 pre vás budujeme značku ELKA. Príbeh o našich začiatkoch asi väčšina z vás pozná z opisu na webe, médií alebo našich sociálnych sietí. Je stručný, ale viac ho asi netreba rozoberať. Dôležité je to, že sme vznikli prirodzene, bez finančnej injekcie či iného „zázraku dnešnej doby“. Dospeli sme v značku, ktorá má niečo za sebou a veľa pred sebou. Napokon máme pocit, že máme o čom písať a o čo sa s vami podeliť. Chceme vás zoznámiť s tým, čo všetko predchádza hotovému produktu a prečo je drahšie ako „3 pack“ vo veľkom reťazci.

Čo vás na blogu čaká

Stojíme stále na začiatku, ale už na pevných základoch. Chceme sa s vami cez články, fotky aj videá deliť o to, čo ako značka zažívame, čo všetko je v pozadí a aké novinky u nás nájdete. Vezmeme to poctivo od A do Z – od výroby, cez obaly, fotenie, marketing, až po rôzne prevádzkové zážitky. Podelíme sa s vami tiež (a hlavne) o to, prečo sa ELKA Underwear zmenilo na ELKA Lounge a čo znamená náš nový brand koncept Your Moments. Máte sa skrátka na čo tešiť!

 

Made in CZ

Na tom je ELKA založená. Ale vidíte sami, že to nie je vždy jednoduché.

„Tak viete čo, ja kúpim 2 metre tej bio látky a potom ten certifikát použijeme aj na zvyšok, to by vám pre ten marketing mohlo stačiť.“

To nám povedal jeden z českých dodávateľov látok na pojednávaní. Takto to jednoducho chodí (nielen) v Česku. Zkomierajúci textilný priemysel, nulová podpora štátu, nedostatok financií na investície, neochota vidieť ďalej ako „nakupovať lacno, predávať snáď ešte lacnejšie“. Často na nás pozerajú ako na blázny, keď sa pýtame na certifikáty, chceme odstrižky látok na ďalšie produkty, alebo premýšľame o tom, ako všetko stále posúvať. To našťastie nie je problém našich súčasných dodávateľov a výrobcov, ktorých sme mali naozaj problém nájsť. Preto si ich starostlivo strážime! Vieme, že nie je veľa takých, a preto ani nemôžeme uponáhľať náš rast.

Budeme úprimní

Nenazývame sa eko značkou, ale už od našich začiatkov sa veľmi zaujímame o to, aby sme svojim pôsobením nepáchali ďalšie zbytočné škody na životnom prostredí a spoločnosti. Túto myšlienku sme posledných pár mesiacov začali zdôrazňovať sloganom „With respect to you and nature“. Veľa značiek totiž používa slovo udržateľnosť, ale pritom udržateľné nie sú. My nie sme a nebudeme jednou z nich. Berieme udržateľnosť poctivo a chceme vám transparentne hovoriť, čo robíme, ako to robíme, a prečo môžeme ELKA s čistým svedomím nazvať udržateľnou značkou.

Tešíme sa, až tu s vami budeme zdieľať všetko, čo nám robí radosť, ale aj to, čo nás trochu trápi. Budete sledovať našu cestu?

Zurück zum Blog