Gabriela

Gabriela

Rozhovor s architektou Gabrielou

Gabriela, čo vás viedlo k tomu vybrať si architektúru ako svoje povolanie?

Vždy ma bavilo kresliť. Tiež som ako malá hrala počítačovú hru The Sims, kde ma najviac bavilo navrhovať domy a interiéry. Na strednej som sa potom musela rozhodnúť na čo by som sa chcela zamerať. Vzhľadom na to, že ma najviac bavila matematika a rysovanie, rozhodla som sa ísť študovať na Fakulte architektúry v Prahe.

 

Počas štúdia ste pracovali v českej architektonickej kancelárii a po jeho ukončení ste sa rozhodli presunúť svoje pôsobisko do Nórska. Ako av čom vidíte rozdiel v pracovnej „morálke“?

Hlavný rozdiel vidím hlavne v pracovnom režime. Nóri majú nastavený systém tak, že striktne dodržujú pracovnú dobu a dobu odpočinku. Práca nadčas je tu výnimočná.

 

Vieme, že od malička športujete. Závodne to bol basket a neskôr rekreačne tenis, obohatilo Nórsko nejako vaše športové aktivity a ako?

Áno, v Nórsku je veľmi populárny paddel tenis. Je niečo medzi tenisom a squashom. Veľmi ma to začalo baviť a keďže hrám normálny tenis, neboli pre mňa začiatky ťažké.

 

Podliehate pri výbere oblečenia módnym trendom?

Nepodlieham, nosím to, čo sa mi momentálne páči.

 

Aké sú vaše najobľúbenejšie módne kúsky?

Mám rada neutrálne, jednofarebné a jednoduché kúsky. V šatníku mám tak najviac čierne a biele kúsky oblečenia. Veľmi rada momentálne nosím zvonové nohavice s bavlnenými tričkami, ale rada nosím aj šaty.

 

Čo je pre vás dôležité pri výbere oblečenia?

Mám rada pohodlie. Takže oblečenie musí byť pohodlné, z príjemného materiálu a zároveň sa mi ten daný kúsok musí páčiť.

Ako trávite voľný čas?

Vo voľnom čase najradšej športujem, podnikám výlety s rodinou alebo trávim čas so svojimi priateľmi. 

 

Ako by ste definovali well-being?

Pre mňa to znamená byť pozitívne. 

 

Ako sa o seba staráte?

Športujem skoro každý deň, niekedy si zájdem do sauny.

 

Späť na blog