Honza

Honza

Rozhovor s architektom Honzom

Honzo, ako si vyberáte prázdninové destinácie? Naposledy to bolo Portugalsko. Bola to vaša prvá návšteva?

Portugalsko som navštívil prvýkrát už pred rokom. Boli sme vtedy na krátkom jarnom výlete v Porte. Teraz sme prileteli do Lisabonu, kde sme si urobili krátku zastávku a pokračovali na juh k oceánu. Prázdninové destinácie vyhľadávam tak, aby tam nebolo príliš veľké horúco, dalo sa jazdiť napríklad na cestnom bicykli alebo tu bolo iné športové vyžitie. A pretože som povolaním architekt, zaujíma ma aj miestna architektúra a urbanizmus.

Aký dojem na vás Portugalsko zanechalo?

Prekvapili ma krásne výhľady na oceán, skalnaté pobrežie a hlavne pokoj a pohoda. Nikto sa nikam neponáhľa.

Počas pobytu ste si prvýkrát vyskúšali aj surfovanie, ako vám to šlo?

Je to naozaj oveľa náročnejšie, než sa pri pohľade zdá. Podarilo sa mi párkrát na surf postaviť, ale najhoršie vždy bolo sa po páde znova dostať na hladinu a dopádlovať si pre ďalšiu vlnu.

Išiel by ste po na surf znova?

Jasne

Podliehate pri výbere oblečenia módnym trendom?

Povedal by som, že skôr nie, ale myslím, že tomu človek podlieha aj len podvedome. Veľa ma ovplyvnil ročný pracovný pobyt v Kodani, kde sa to módnymi trendmi hemží. Takmer nestretnete nikoho, kto by nebol pekne oblečený.

Aké sú vaše najobľúbenejšie módne kúsky?

Dávam prednosť hlavne oversize kúskom, ktoré sú pohodlné. Rád si ale na pracovnú schôdzku alebo aj len tak vezmem napríklad košeľu a poltopánky.

Čo je pre vás dôležité pri výbere oblečenia?

Hlavne materiál musí byť príjemný. Nesmie ma hrýzť.

Ako trávite voľný čas?

Väčšinu voľného času venujem cestnému bicyklu, a keď práve nejazdím, rád si zo svojej kancelárie urobím cyklo dielňu. Som schopný celé kolo rozobrať, vyčistiť, premazať, nastaviť. A to nielen sebe, ale aj kamarátom.

Ako by ste definovali well-being?

Zbytočne sa nestresovať. Brať veci tak ako sú a veriť, že sa všetko deje z nejakého dôvodu, ktorý často sami neovplyvníme. Mne samotnému toto uvedomenie vždy pomôže k väčšiemu pokoju a pohode.

Ako sa o seba staráte?

Veľa a hlavne rád varím, takže mám lepší prehľad o tom, čo presne jem. Športujem. Odpočívam. A snažím sa dodržiavať aj spánkový režim.

 

Späť na blog